Події

У столиці 1-2 червня відбудеться Перший Київський бал

У Києві на Контрактовій площі на початку червня відбудеться бал, очікується понад 70 тис. гостей та учасників заходу, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"Перший Київський бал відбудеться 1-2 червня на Контрактовій площі і збере понад 70 тис. гостей та учасників зі всієї України", - сказано в повідомленні на сайті мерії в четвер.

Як розповіла організатор Київського балу Марина Ігнатуша, він буде проходити вперше в історії міста, формат - демократичний, для всіх бажаючих, вхід вільний.

"На два дні ми перетворимо Контрактову на найбільшу танцювальну площу Європи, де зберуться прихильники активного способу життя - будуть майстер-класи з танців від відомих хореографів, безліч живої музики, спілкування із зірками сцени, відомими спортсменами, зокрема, футболістами і тренерами. Кожен глядач стане учасником свята, для когось це стане приводом записатися в школу танців або спортивну секцію. Сподіваємося, що Київський бал почне нові традиції здорового сімейного відпочинку і стане візитною карткою нашого європейського міста", - цитує прес-служба КМДА заяву М.Ігнатуші.

Як зазначається в інформації, під час балу 1 червня, в День захисту дітей, планується встановити рекорд України - близько тисячі дітей зі всієї України одночасно танцюватимуть вальс. Протягом другого дня балу, 2 червня, на сцену вийдуть досвідчені танцюристи, серед них - учасники Асоціації університетів третього віку, які покажуть спритність в "срібному вальсі". Підтримають їх народна артистка України Валентина Степова та заслужений артист України Григорій Чапкіс.

Розважальну програму вестимуть популярні радіо-діджеї. Під час балу в онлайн-режимі відбудеться Національний відбір учасників міжнародного музичного конкурсу "Берлінська перлина" (Berlinare Perle). Журі відбору очолить народний артист України, артист ЮНЕСКО в ім'я миру Герман Макаренко. Гості з Польщі запропонують власну танцювальну програму. У естрадній частині програми лунатимуть виступи відомих співаків.

Автограф-сесії з відомими українцями, квітковий парад і різноманітні навчальні студії будуть проходити протягом двох днів балу, а волонтерами-танцюристами, які заохочуватимуть глядачів стати учасниками хореографічних постановок, будуть дебютанти нинішнього віденського балу в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ