Події

Кабмін прибрав "фору" для чиновників під час проходження конкурсів на держслужбу

Уряд України на засіданні в четвер затвердив зміни до конкурсної процедуру для посад категорії "А" і фахівців з питань реформ, ліквідувавши "фору" для чиновників під час проходження конкурсів на державну службу, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"Ми детально аналізували конкурси, які проходять на нові посади в міністерствах з вересня минулого року. Окремі учасники говорили, що нинішні держслужбовці мають своєрідну "фору", що відчувається під час перевірки знань профільного законодавства. Ми мінімізували людський фактор: зі вступом у силу ухвалених сьогодні змін (через місяць) ця перевірка відбуватиметься у формі комп'ютерного тестування", - написав О. Саєнко в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, перелік питань буде оприлюднено на порталі вакансій career.gov.ua. Він складатиметься не більше ніж з 100 питань на знання не більше п'яти нормативно-правових актів.

"Під час тестування комп'ютер обере для кожного кандидата 25 завдань з цього переліку", - уточнив О. Саєнко.

Він також уточнив, що ухвалені зміни стосуватимуться автоматизації перевірки професійних знань, нададуть можливість скоротити кількість етапів і зменшити прохідний бал, а також удосконалять перевірку знань іноземних мов, за рахунок чого конкурси будуть прозорішими і проходитимуть швидше.

"Окрім цього, ми спростили саму процедуру для кандидатів: від тестування до співбесіди успішний конкурсант має здійснити максимум чотири візити до органу, в якому проходить конкурс, що особливо важливо для учасників з регіонів. Також для посад категорії "А" впроваджуємо більш глибоку перевірку знань іноземних мов", - зазначив він.

Відповідно до закону про державну службу, до держслужбовців категорії "А" належать, зокрема, держсекретар Кабінету Міністрів та його заступники, державні секретарі міністерств, керівники центральних апаратів виконавчої влади, які не є членами Кабміну, та їхні заступники, а також керівники державної служби в інших держорганах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ