Події

У Києві 9 травня обстановка спокійна, на затриманих Бережну і керівника С14 складають адмінпротоколи

У Києві 9 травня у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ситуація загалом спокійна, на затриманих Олену Бережну (мати загиблого депутата від "Партії регіонів" Ірини Бережної) і керівника націоналістичної організації С14 складаються протоколи про адміністративні правопорушення, повідомили в МВС України.

"Наразі ситуація стабільна... Затримано керівника громадської організації С14. Також щодо нього прийматимуть рішення (складання адмінпротоколу - ІФ). Загалом ситуація контрольована", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на брифінгу в Києві в середу.

Він уточнив, що керівника С14 затримано за адміністративне правопорушення - він зламав турнікет, тому щодо нього "приймається рішення про складання протоколу про адміністративне правопорушення".

Відповідаючи на запитання, чи дійсно було затримано О.Бережну, С.Яровий сказав: "Стосовно неї складено адмінпротокол за статтею "виготовлення і використання забороненої символіки" (ст. 173-3 КУпАП "виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки"- ІФ).

С.Яровий також повідомив, що за попередніми даними в акції "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!" в Києві узяли участь до 2 тис осіб.

У свою чергу начальник ГУ Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко наголосив, що наразі Києві "якихось серйозних конфліктів не було".

"Усіх, кого доправили до районного управління, окрім однієї людини, вже відпустили, на них складено адміністративні матеріали" - сказав він, додавши, що одна людина, затримана пізніше, ще перебуває в поліції.

Розповідаючи про затримання людини з гвинтівкою Мосіна вранці 9 травня, А.Крищенко уточнив: "Попередньо гвинтівку оглянули експерти, вона не пристосована під постріли, не є вогнепальною зброєю... Людина йшла на якесь театралізоване дійство, не в цьому районі. Але поліція вирішила його затримати і вилучити гвинтівку для перевірки".

За словами А.Крищенко, загалом у Києві 6 осіб доправили до райуправління поліції за адмінправопорушення.

"Було зіткнення між двома людьми різних поглядів, вони один одному завдали тілесних ушкоджень біля готелю "Салют", - сказав А.Крищенко.

Раніше цього дня в Нацполіціі Києва повідомили, що правоохоронці в Києві затримали і доправили до районного управління поліції О.Бережну, яка є одним з організаторів маршу "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте" "Її було затримано за георгіївську стрічку і опір співробітникам поліції.

Також вранці 9 травня представники націоналістичної організації С14 облили зеленкою керівника Російського центру науки і культури на Подолі (Росспівробітництва) Костянтина Воробйова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ