Події

Баффет передбачив США і Китаю "довгі роки" в ролі наддержав

За словами Уоррена Баффета, США і Китай навряд чи розв'яжуть торговельну війну, так як вигода від вільної торгівлі "величезна". Але як дві наддержави, вони іноді можуть робити "дурні речі", додав інвестор

США і Китай навряд чи вступлять в торгову війну, хоча між двома подібними наддержавами і можуть виникати суперечності, заявив глава фонду Berkshire Hathaway Уоррен Баффетт на щорічній зустрічі з акціонерами фонду в Омасі. Про це повідомляє Reuters.

За словами Баффета, це "занадто очевидно", що вигода від вільної торгівлі "величезна" і "світ залежить від цього". "Ми можемо робити трохи дурні речі час від часу", - сказав інвестор, зазначивши, що торговий дефіцит "точно не найгірша річ у світі".

"США і Китай будуть двома наддержавами в світі, з точки зору економіки і в інших сферах протягом дуже довгого часу", - заявив Баффетт. У країн багато "спільних інтересів і між ними - як і між двома будь-якими великими економічними суб'єктами - можуть виникати суперечності", пояснив інвестор. "Але це безпрограшна ситуація (win-win situation), коли світ торгує", - уклав він.

У Пекіні побувала американська делегація, до якої увійшли міністр фінансів США Стівен Мнучін, міністр торгівлі Уілбур Росс і торговий представник США Роберт Лайтхайзер. Вони вели переговори з колегами з Китаю про умови запобігання торгової війни. Незважаючи на те що сторони не змогли домовитися з усіх питань, Мнучін оцінив переговори як "дуже хороші".

За інформацією Bloomberg, Вашингтон вимагає від Пекіна скоротити торговий дефіцит не менше ніж на $ 200 млрд до кінця 2020 року. Також американці висунули вимоги щодо посилення в Китаї захисту прав інтелектуальної власності. Пекін в свою чергу просить США не дискримінувати китайські інвестиції і не обмежувати нові вкладення, а також відмовитися від 25-процентних мит на китайські товари. 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ