Події

У Києві створять автоматизовану систему обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті

У Києві створять автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, для чого згідно з розпорядженням Київської міськдержадміністрації (КМДА) інтегрують та адаптують уже наявні відповідні автоматизовані системи оплати проїзду та обліку пасажирів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба КМДА, проект розпорядження щодо впровадження такої системи доручено протягом місяця підготувати департаменту інформаційно-комунікаційних технологій спільно з департаментом транспортної інфраструктури.

"Нині автоматизовану систему оплати проїзду з можливістю обліку пасажирів, у тому числі пільгових категорій, уже запроваджено в КП "Київський метрополітен". Там електронна оплата проїзду здійснюється пластиковими жетонами, безконтактними пластиковими проїзними квитками та банківськими безконтактними картками", - нагадали в КМДА.

КП "Київпастранс" також запровадив окремі елементи такої автоматизованої системи на швидкісному трамваї, фунікулері та міській електричці.

"Тому вирішено модернізувати та дооснастити всі наявні елементи відповідних автоматизованих систем КП "Київпастранс" і КП "Київський метрополітен" для об'єднання в єдину загальноміську систему оплати проїзду. Крім того, планується створення загального процесингового центру з обробки даних, управління, розрахунків та формування фінансової звітності, системи продажу та поповнення електронного проїзного квитка", - зазначають у КМДА.

Здійснювати справляння плати за транспортні послуги уповноважено комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ). Воно інтегрує автоматизовану систему з Особистим кабінетом киянина та соціальним процесингом міста. До того ж, зазначають у КМДА, КП "ГІОЦ" має значний досвід роботи з банківськими та фінансовими установами щодо приймання платежів киян та їх подальшого перерахування належним отримувачам, зокрема в житлово-комунальній сфері.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ