Події

У МЗС застерегли українських моряків від співпраці з сумнівними крюїнговими компаніями

У департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України констатували збільшення кількості фактів затримання та арешту українців - членів екіпажів морських суден за кордоном, а також застерегли від співпраці з сумнівними компаніями.

"Останнім часом помітно збільшилася кількість фактів затримання та арешту громадян України - членів екіпажів морських суден компетентними органами іноземних країн... Міністерство закордонних справ України застерігає громадян України - моряків - від співпраці з сумнівними недобросовісними крюїнговими компаніями та фізичними особами, діяльність яких суперечить законодавству України та міжнародним правовим актам у сфері мореплавства і пов'язана з організованими злочинними групами", - йдеться в рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС, оприлюднених у п'ятницю.

Так, дипломати зазначили, що головними причинами затримань та арештів є перевезення нелегальних мігрантів і заборонених вантажів.

"Передумовою потрапляння в надзвичайні ситуації є необізнаність, легковажність ухвалення рішення про виконання робіт або згода на незаконний швидкий заробіток", - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили на необхідності дотримання процедури підписання індивідуальних контрактів щодо працевлаштування на морських суднах за кордоном.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ