Події

ЗМІ повідомили про зустріч Порошенка з Меркель і Макроном 10 травня

Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон зустрінуться в німецькому Аахені 10 травня, де відбудеться церемонія вручення премії Карла Великого президенту Франції, повідомляє російська редакція DW.

"В Адміністрації президента України Петра Порошенка... підтвердили намір президента зустрітися з канцлером ФРН Ангелою Меркель (Angela Merkel). Зустріч відбудеться в Аахені 10 травня. При цьому не йдеться про так званий нормандський формат зустрічі", - йдеться в повідомленні російської редакції DW.

Цього дня в Аахені відбудеться вручення міжнародної премії Карла Великого, яку в 2018 році присуджено президенту Франції за "енергійне бачення нової Європи".

Під час заходу президент України зустрінеться і зі своїм французьким колегою.

У квітні П.Порошенко заявляв, що на запланованій зустрічі глав Німеччини, Франції та України в Аахені в травні буде розглянуто серед іншого питання безпеки.

"Звичайно, коли президента України запрошують в Аахен, там буде велика кількість міжнародних лідерів, і там буде проведено консультації, зокрема стосовно питань безпеки", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

Раніше А.Меркель анонсувала переговори лідерів України, Німеччини та Франції в Аахені в травні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ