Події

Квітень у Києві став найтеплішим із 1881 року, травень розпочався з температурного рекорду

Нинішній квітень у Києві був найтеплішим із 1881 року, констатують кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

Згідно з їхніми даними, цей квітень на 4,4°С був тепліший за кліматичну норму. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середня температура в Києві становила +13,1°С. Таким чином, він став найтеплішим у столиці з 1881 року.

Крім того, в середині та наприкінці квітня в Києві зафіксовано п’ять температурних рекордів. Найтепліший день - 29 квітня, коли максимальна температура пополудні досягла +26,8°С, найхолодніший - 3 квітня (мінімальна температура опустилася до +1,2°С).

Опадів у столиці випало 8 мм, що становило лише 16% кліматичної норми. Таким чином, цей квітень став шостим серед сухих у Києві з 1891 року.

В обсерваторії також повідомили, що травень у столиці розпочався з температурного рекорду: ніч на 2 травня виявилася найтеплішою з 1881 року - стовпчик термометра не опустився нижче +15,7°С, що на 0,3°С вище за попереднє рекордне значення 1977 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ