Події

На Донеччині незабаром з'явиться бригада тероборони

 Бригада територіальної оборони незабаром з'явиться в Донецькій області, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (облВЦА) Павло Жебрівський.

"Її передові підрозділи розташовуватимуться в Краматорську, Покровську, Бахмуті та два - в Маріуполі. Відповідну програму формування бригади затвердили на засіданні колегії Донецької обласної державної адміністрації 26 квітня", - написав у п'ятницю у своїй сторінці в соцмережі Facebook П.Жебрівський.

За його словами, на реалізацію програми в 2018-2019 роках запланували спрямувати 23,6 млн грн, зокрема з обласного бюджету - 5 млн грн, 4 млн грн - із бюджету районів, решта - з бюджетів міст та об'єднаних територіальних громад.

Доповідаючи на колегії, полковник Олександр Сергєєв, військовий комісар Донецького обласного комісаріату зазначив, що бригаду очолить бойовий офіцер, який пройшов АТО, має поранення та нагороди.

"Поставив завдання, щоб бригада самооборони Донеччини за виправкоюи, професіоналізмом та оснащенням була не гірша, а навіть краще, ніж бригади Збройних сил України. Особовий склад залучатимуть до активних дій у разі загострення російської агресії, а також у разі виникнення надзвичайних ситуацій", - додав П.Жебрівський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ