Події

Більшість українців не хоче "нового Майдану", а найкращою формою протесту вважає участь у виборах

Понад 60% українців не підтримують проведення в Україні масових акцій протесту, понад 9% готові особисто брати в них участь, а 4% заявили про готовність взяти в руки зброю, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Так, на запитання, чи підтримуєте ви особисто проведення в Україні масових протестних акцій (нового Майдану), 63,4% відповіли "ні, не підтримую", 20,3% заявили, що підтримують, але не будуть особисто брати участі, 9, 7% готові особисто брати участь у таких акціях. Відмовилися відповідати 6,6%.

Згідно з опитуванням, 67,1% респондентів готові вдатися до такої форми протестної активності як участь у виборах, 24,2% готові підписувати різного роду петиції і звернення громадян, 9,6% - готові до участі в акціях протесту, 4,7% - до участі в акціях громадянської непокори і "Майданах".

Взяти в руки зброю готові 4% респондентів, а вступити в опозиційну партію - 2,5%. Не підтримують жодну з перелічених форм протестної активності 17,1%. Відмовилися давати відповідь 4,9%.

Разом з тим, на запитання, як ви оцінюєте нинішню ситуацію в Україні, 67,8% респондентів відповіли як напружену, 23,3% - як вибухонебезпечну, 6,6% - як стабільну. Не дали відповіді 2,3% опитаних.

Згідно з дослідженням, 59,5% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку, 31,8% вважають, що "в чомусь в правильному, а в чомусь в неправильному", а 5% впевнені, що події в країні розвиваються в правильному напрямі. Чи не відповіли на питання 3,7%.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітень 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, що репрезентує доросле населення України загалом, за такими ознаками: стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю - 22 хвилин.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ