Події

Південна Корея припинила транскордонну пропаганду на КНДР, але почала спільні з США військові навчання в переддень саміту

Для створення мирної атмосфери напередодні запланованої на 27 квітня зустрічі президента Південної Кореї Мун Чже Іна і північнокорейського лідера Кім Чен Ина, південнокорейська влада з понеділка припинила пропаганду на кордоні з КНДР, повідомили місцеві ЗМІ з посиланнями на заяву міноборони країни.

"Ми сподіваємося, що це рішення дозволить двом Кореям припинити потік взаємної критики і пропаганди один проти одного, і внести вклад до справи миру і нових починань", - цитують ЗМІ заяву міністерства.

Проте, міноборони не має інформації про те, чи припинена у відповідь пропаганда на Південну Корею з прикордонних областей Північної Кореї, наголошується в повідомленнях. Рівень пропаганди Пхеньяна був знижений у лютому після домовленості про участь північнокорейських спортсменів у південнокорейській зимовій Олімпіаді.

У той же час, як повідомили південнокорейські ЗМІ, посилаючись на джерела в армії, в понеділок Південна Корея і США почали військові навчання Key Resolve, хоча офіційних оголошень щодо навчань поки не було.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ