16:13 21.04.2018

Протоколи про адмінпорушення на членів екіпажу сейнера "Норд" передано в Солом'янський суд Києва

3 мин читать
Протоколи про адмінпорушення на членів екіпажу сейнера "Норд" передано в Солом'янський суд Києва

Протоколи про адміністративне правопорушення на сімох членів екіпажу судна "Норд", які 19 квітня намагалися виїхати з України за російськими паспортами, передані в Солом'янський райсуд Києва, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Протоколи про спробу незаконного перетину державного кордону передано в Солом'янський райсуд за місцем вчинення правопорушення (члени екіпажу намагалися вилетіти в Мінськ з аеропорту "Київ" (Жуляни)– ІФ", – сказав він у суботу.

О.Слободян зазначив, що згідно зі складеними протоколами членам екіпажу загрожує штраф (в сумі 3,5 тис грн), але не арешт. "Це адміністративне порушення не передбачає обмеження свободи", – наголосив він.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші.

Інших членів екіпажу обвинувачували за ч.2 ст.204 КУпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька обл.) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з'явилися на допит до ГУ СБУ в Криму як свідки у справі щодо капітана сейнера.

Команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) "Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету", – повідомляла Державна прикордонна служба.

За спробу порушення держкордону стосовно осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України в будь-який спосіб поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади – передбачають накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на термін до 15 діб).

19 квітня двоє членів екіпажу сейнера "Норд" обманним шляхом виїхали з України в Білорусь, надавши на паспортному контролі документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ в м. Харків.

Однак сімом членам екіпажу судна "Норд", які пред'явили прикордонному контролю документи громадян РФ, було відмовлено у виїзді. У них вилучили паспорти і склали протоколи про чергову спробу незаконного перетину Державного кордону України.

В українському прикордонному відомстві зазначили, що цим членам команди "Норд" знову запропонували звернутися в органи Міграційної служби України для підтвердження громадянства України та виїзду в подальшому до місця постійного проживання на законних підставах.

Між тим, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, семеро членів екіпажу судна "Норд", що спробували в четвер перетнути кордон України, відмовляються звертатися в органи Держміграційної служби для підтвердження українського громадянства і виїзду з країни на законних підставах.

"Під тиском адвокатів і представників російського дипломатичного корпусу вони відмовляються це робити", – повідомив співрозмовник агентства.

У посольстві РФ в Україні агентству "Інтерфакс-Україна" 20 квітня підтвердили, що членів екіпажу сейнера "Норд" не затримано і продовжують перебувати на території України.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Суд арестовал настоятеля Святогорской лавры на 60 суток

В приграничных районах Черниговской, Сумской и Харьковской областей за сутки зафиксировано 14 обстрелов со стороны РФ

На Харьковщине в результате вражеских обстрелов повреждены лицей, поссовет, жилые дома, информации о пострадавших нет

Россияне ночью обстреляли две громады Сумской области, зафиксировано 14 взрывов – ОВА

В результате обстрелов в Херсонской области три человека получили ранения, – глава ОВА

Утром в Черкасской области ПВО уничтожила "скоростную воздушную цель", поврежден объект критической инфраструктуры, пострадало шесть человек – глава ОВА

В результате ночных обстрелов в Никопольском районе повреждены газопровод, частные дома и линии электропередач –Днепропетровская ОВА

ВСУ за сутки ликвидировали 1040 оккупантов

За сутки оккупанты 256 раз обстреляли Запорожскую область, есть разрушения - ОВА

В Средиземном море находится два вражеских ракетоносца с залпом до 12 ракет – ВМС Украины

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА