Події

В Японії вітають відмову Північної Кореї від ядерних випробувань

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе привітав рішення лідера КНДР Кім Чен Ина зупинити ракетні і ядерні випробування, а також закрити ядерний полігон на півночі республіки. Про це повідомляє агентство Kyodo.

"Ми вітаємо позитивне просування в цьому питанні", - сказав Абе. При цьому японський прем'єр-міністр підкреслив, що основна політика Токіо, а також Вашингтона і Сеула стосовно КНДР залишиться незмінною.

Раніше в Пентагоні відбулася зустріч міністра оборони Японії Іцунорі Онодера та його американського колеги Джеймса Меттіса. Міністри обговорили розвиток відносин між Токіо і Вашингтоном, а також наголосили на важливості максимального військового тиску на Пхеньян. За словами японського міністра оборони, зараз для США і їх союзників "не на часі послаблювати тиск (на КНДР)".

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин 21 квітня оголосив про зупинку ядерних випробувань, припинення запусків міжконтинентальних балістичних ракет і закриття ядерного полігону на півночі КНДР. Рішення прийняли на пленарному засіданні комітету правлячої Трудової партії Кореї.

Президент США Дональд Трамп привітав рішення північнокорейського лідера щодо ядерної програми і вважає це "гарною новиною для Північної Кореї і всього світу", а також "великим прогресом". "Чекаємо нашого саміту", - написав Трамп в своєму Twitter.

У Південній Кореї також вітають відмову КНДР від ядерних випробувань. За словами президента Південної Кореї Мун Чже Іна, рішення Пхеньяна посприяє денуклеаризації Корейського півострова і створить сприятливі умови для проведення саміту КНДР і США. Захід відбудеться в травні-червні 2018 року, на зустрічі лідери двох країн обговорять денуклеаризацію Корейського півострова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ