Події

Україна в 2017 році піднялася на 19 позицій в Індексі громадянства

Україна за рік піднялася з 99-го на 80-те місце в Індексі громадянств світу (The Henley&Partners - Kochenov Quality of Nationality Index, QNI), потрапивши до трійки країн із найпомітнішим зростанням цінності громадянства, йдеться в повідомленні Henley&Partners у п'ятницю.

"У 2017 році українське громадянство отримало (рейтинг) 36,1%, що на 6,4 процентного пункту вище, ніж у торішньому рейтингу. Головна причина такого зростання - запровадження безвізового режиму з країнами Шенгенської зони... кількість країн із безвізовим в'їздом для українців за рік збільшилася з 81 до 115 країн", - зазначили дослідники.

Вони стверджують, що Україна могла б займати ще виші позиції в рейтингу, коли б не геополітичні питання та збройний конфлікт, і нагадують, що позиція країни в Індексі п'ять років тому була кращою, ніж зараз: 74-те місце в 2013 році і 78-ме місце в 2014 році.

Із 209 оцінених країн у 2017 році вперше за останні п'ять років перше місце дісталося Франції - 81,7%. Німеччина - лідер торішніх рейтингів - опустилася на друге місце з 81,6%.

Країни в першій десятці індексу практично не змінилися: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія. Єдина зміна - Ірландія замінила в десятці лідерів Іспанію, яка перемістилася на 11-те місце. Замикають список Афганістан (14,6%) та Сомалі (13,4%).

Раніше в лютому цього року The Henley&Partners поліпшила позиції України в рейтингу Henley Passport Index одразу на 16 позицій, що стало найкращим результатом за динамікою серед усіх оцінюваних країн. Завдяки безвізу з ЄС Україна піднялася на 42-ге місце: з її паспортом можна без віз відвідати 118 країн.

Лідером Henley Passport Index є Японія та Сінгапур (180 країн без віз), за якими йде Німеччина (179), а потім одразу 7 країн: Південна Корея, Іспанія, Данія, Фінляндія, Швеція, Франція, Італія (178).

Компанія Henley&Partners планує місця проживання для заможних людей та їхніх сімей, працюючи більш ніж у 30 офісах у всьому світі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ