Події

Кириленко виступає проти скорочення "чорного списку" артистів, що становлять загрозу для нацбезпекки України

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко вважає, що Україна не повинна скорочувати перелік артистів і діячів культури, що становлять загрозу для національної безпеки. "Розглянули на уряді питання державної підтримки кінематографії. По-перше, потрібно, щоб новий закон запрацював у повному обсязі. По-друге, ми не повинні зменшувати "чорний список", як дехто пропонує, і скасовувати держпрокатні посвідчення", - написав В. Кириленко на своїй сторінці в соцмережі "Твіттер" у середу.

"Це питання і нацбезпеки, і захисту власного ринку", - наголосив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, перелік осіб, які становлять загрозу для національної безпеки, складає Мінкультури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

На виконання вимог закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" СБУ раніше надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, періодично цей перелік поповнюється.

7 березня 2018 року Міністерство культури України на підставі звернення Служби безпеки України доповнив ще сімома прізвищами перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Наразі до списку внесено 131 особу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ