Події

Віце-прем'єри України і Хорватії обговорили питання обміну досвідом у психологічній реабілітації військових і розмінуванні

Віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і віце-прем'єр - міністр закордонних і європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич на зустрічі у Загребі обговорили підтримку актуальних питань для України хорватською стороною під час головування в комітеті міністрів Ради Європи.

"Україна сподівається на плідну співпрацю з Хорватією під час хорватського головування в комітеті міністрів Ради Європи і підтримку у вирішенні питань порушення прав людини у Криму і на Донбасі і звільнення українських політичних в'язнів, які перебувають на території Росії і на окупованих територіях", - передає прес -служба українського віце-прем'єра суть зустрічі з колегою з Хорватії.

І.Клімпуш-Цинцадзе подякувала Хорватії за "послідовну підтримку прагнень європейської інтеграції нашої країни" і висловила сподівання на її продовження в майбутньому.

Водночас вона зазначила, що Хорватія, як і Україна, свого часу була змушена захищати свою територіальну цілісність. "Єдина відмінність полягає в тому, що наша війна почалася приблизно на 20 років пізніше, ніж у вас", - наголосила віце-прем'єр.

"Сторони обговорили питання обміну досвідом у конкретних сферах, таких як психологічна реабілітація військовослужбовців, розмінування, а також можливість створення окремої групи з вивчення хорватського досвіду європейської інтеграції", - зазначено в повідомленні.

За словами І.Клімпуш-Цинцадзе, українські парламентарії зацікавлені і у вивченні законодавчого досвіду хорватських колег у сфері європейської інтеграції.

"Хорватія підтримує ваші амбіційні прагнення щодо вступу до ЄС і НАТО", - сказала, в свою чергу, М.Пейчинович-Бурич.

За її словами, Хорватія відкрита для співпраці з Україною: на українському ринку з'являються хорватські промислові компанії, а зона вільної торгівлі між Україною та ЄС показала свої перші позитивні результати.

Крім того, сторони обговорили можливість залучення хорватських компаній і фахівців для будівництва доріг в Україні. М.Пейчинович-Бурич зазначила, що поштовхом для розвитку туризму в Хорватії був саме проект із масштабної реконструкції доріг. На її думку, такий досвід може бути корисним для України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ