Події

Комітет нацбезпеки розгляне в середу оприлюднені виданням "Новое время" зловживання під час закупівлі військової техніки

Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони на засіданні 18 квітня розгляне факти корупції при проведенні закупівель військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі "Новое время" від 5 квітня 2018 року.

Як повідомляється на сайті профільного комітету Верховної Ради, "для участі в засіданні комітету направлені запрошення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику, главі Служби безпеки України Василю Грицаку, міністру оборони України Степану Полторак і головному редактору журналу "Новое время" Віталію Сичу.

На порядку денному засідання комітету на середу також значиться питання про стан фінансування сектора національної безпеки і оборони (про планове забезпечення та фактичне використання бюджетних коштів за січень-березень 2018 року), а також низка законопроектів.

У свою чергу автор зазначеного матеріалу, журналіст журналу "Новое время" Іван Верстюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що керівник парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський запросив його на засідання комітету 18 квітня.

"Але у мене немає жодної довіри до Пашинського nf його комітету. Я довіряю НАБУ, а тому сьогодні передав детективам документи, на основі яких писав статтю", - повідомив журналіст.

Він зазначив, що просить НАБУ "розслідувати підозрілі схеми з поставками в оборонному секторі, до яких можуть бути причетні нардеп Сергій Пашинський і перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський".

"Під час телефонної розмови з Пашинськиv при підготовці статті, цей депутат, вислухавши мої факти, сказав, що я звернутися з ними до правоохоронних органів. Ось я це і зробив. І якщо Пашинський хоче надати якісь пояснення - нехай він це зробить детективам НАБУ", - додав І.Верстюк.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ