Події

Активісти захопили монтажний кран на будівництві готелю на Замковій горі в Києві

Активісти захопили і утримують монтажний кран на будівництві готелю на Замковій горі за адресою вул. Андріївський узвіз, 14-16 у Подільському районі Києва, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"КП "Київблагоустрій" пообіцяло демонтувати кран до кінця тижня. До цього часу ми утримуватимемо монтажний кран", - заявив активіст Сергій Мельниченко.

Як зазначив екс-депутат Київради Анатолій Велимовський, кран незаконно перебуває на комунальній території, його необхідно демонтувати.

"Працівники поліції поводяться спокійно, не перешкоджають - просто контролюють прописаний порядок (акції протесту - ІФ)", - повідомив А.Велимовський.

Натомість генеральний директор ПП "Маркон" (Київ) Валерій Павлюк, що виступає замовником будівництва, заявив "про маніпуляції і тиск на інвестора з боку "активістів".

"Тиск на інвестора виключно маніпулятивний. Повноту і достовірність проектно-технічної документації для захисту своїх інвестиційних прав і ділової репутації "Маркон" неодноразово обстоював у судах різних інстанцій, зокрема щодо захисту прав оренди, права власності та дійсності дозвільної та проектної документації", - зазначив В. Павлюк.

Як він стверджує, компанія сумлінно користується ділянкою відповідно до цільового призначенням з 2006 року, проектна документація об'єкта у повному обсязі відповідає архітектурно-планувальному завданню, узгоджена з історико-культурним заповідником "Київ стародавній", Державною службою захисту пам'ятників, департаментом охорони культурної спадщини КМДА, Інститутом археології НАНУ тощо.

"Об'єкт будівництва було визначено як пріоритетний ще в період підготовки до проведення в столиці України Євро-2012. Усі будівельні роботи з першого дня і до сьогодні здійснюються на підставі дозволу на будівництво від 2010 року, яке дійсне до завершення всіх робіт. Згідно з історико-містобудівною документацією, затвердженою виконавчими органами, на фасадній частині готелю розташовані чотири поверхи і мансарда, в глибині об'єкта - сім поверхів і мансарда. у прив'язці до рельєфу ділянки чотири поверхи розташовані в підземній і напівпідземній частинах.

Загальна площа, згідно з державною будівельною експертизою, становить близько 13,5 тис. кв. м ", - зазначив В. Павлюк.

Як повідомлялося, замовником проекту виступило ПП "Маркон", генпідрядником - одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

ПП "Маркон" зареєстровано в 2001 році. Підприємство належить компанії "Кентрон девеломпент" (Віргінські о-ви), проте кінцевий бенефіціар відсутній удержреєстрі, а керівником зазначено екс-заступника податкової інспекції Києва Валерія Павлюка.

Статутний капітал компанії становить 34 млн грн.

ТОВ "Кадорр-Україна" входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group одеського бізнесмена сирійського походження А.Ківана. У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, по чотири торгові та бізнес-центр, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул.Жилянській у Києві. Запланований термін здачі ЖК - третій квартал 2019 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ