Події

В Україні дозволять кандидатам на службу в Нацполіцію здавати нормативи повторно

Національна поліція України має намір змінити підхід до оцінки кандидатів на проходження служби в її лавах, заявляє голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, за словами голови відомства, основний "відсів" кандидатів відбувається під час здачі нормативів, тому тим кандидатам, які не вклалися в норматив на долі секунд, слід давати можливість пройти іспит повторно за кілька місяців.

"Я вважаю, нам необхідно змінити підхід і давати шанс кандидату "підтягнути" за кілька місяців рівень своєї підготовки до належного рівня", - зазначив С.Князєв у вівторок.

За його словами, за кордоном така практика вже давно існує. Якщо кандидат мотивований і має бажання служити в поліції, але на фінальному іспиті не вкладається в норматив на кілька секунд, йому дають можливість "підтягнути" свої навички. Після кількох місяців додаткової підготовки він знову складає іспит. У разі успішного складання кандидат вступає на службу до лав поліції.

С.Князєв розповів, що нині в Академії патрульної поліції навчаються 185 курсантів із 12 областей України : Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Київської, Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької та Херсонської.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ