Події

Здоров'я українця Павла Гриба в СІЗО Краснодара погіршується, медичну допомогу він не отримує – батько

Громадянин України Павло Гриб, який перебуває в слідчому ізоляторі Краснодара (РФ), не отримує необхідної медичної допомоги, незважаючи на погіршення здоров'я, повідомив його батько Ігор Гриб.

"Павло почувається дуже погано, було блювання і сильний біль в животі. Адміністрація СІЗО на скарги Павла про погіршення здоров'я не реагує, медична допомога не надається. Відкриття внутрішньої кровотечі може відбутися в будь-який час. Життя Павла в небезпеці!" – написав І.Гриб на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, наразі російський адвокат Павла Марина Дубровіна перебуває в СІЗО-5 Краснодара "на слідчих діях".

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (Гомель) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися в той же день. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав в Гомель на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ Краснодарського краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі. Рішенням суду від 2 березня 2018 року термін його утримання під вартою було продовжено до 4 травня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ