Події

Холодницький відмовився від участі в слідчих діях до вирішення питання підслідності

 Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наполягає на зміні підслідності кримінального провадження, в рамках якого стосовно нього проводилися негласні слідчі дії, закликаючи до об'єктивності розслідування.

"Була спроба провести слідчі дії - у вигляді відбору зразків голосу, але я вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ. Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю на рішення про зміну слідчих і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження", - сказав Н.Холодницький після виходу з департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у вівторок.

"Доки не вирішено питання підслідності, я не братиму участі у слідчих діях", - додав він.

Водночас керівник САП запевнив: "Я готовий давати всі свідчення, я готовий обстоювати свою позицію".

За словами керівника САП, у вівторок він прийшов на допит без адвокатів. "Я готовий обстоювати свою позицію із захистом або без захисту", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, яка стаття Кримінального кодексу стала підставою для проведення негласних слідчих дій, Н.Холодницький сказав: "Написано – 368-ма (прийняття пропозиції або отримання неправомірної вигоди посадовою особою - ІФ). Тобто, виявляється, що в когось десь вимагав якогось хабара, тільки не розумію, в кого. І мені про це не говорять".

Говорячи про те, в чому полягає суть справи, в якій його викликають на допит, Н.Холодницький сказав: "Дві статті інкримінуються: примус свідка давати свідчення - "цікаве" трактування ... і розголошення даних досудового слідства, тільки цікаво, як прокурор, процесуальний керівник може це зробити, коли він є тим, хто і створює ці дані, і зберігає".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ