Події

Українська держава зобов'язана працевлаштовувати ветеранів АТО - Кива

Держава зобов'язана сприяти соціалізації ветеранів АТО і надавати їм можливість працевлаштування після повернення з фронту, заявив глава Соціалістичної партії Ілля Кива.

"Ще в 2015 році, повернувшись з фронту, я говорив, що держава має подбати про тих, хто виконав свій обов'язок на передовій. Ми створили програму, яку поклали на стіл міністра внутрішніх справ (Арсена Авакова - ІФ). Суть цієї програми полягає в тому, щоб люди, які довели свою відданість народу України, змогли продовжити виконувати свій обов'язок вже всередині країни, захищаючи людей", - сказав І.Кива під час презентації одеського підрозділу воєнізованої охорони "Безпека життя" у складі Національної поліції України, повідомляє прес-служба Соцпартії у понеділок.

Політик також акцентував увагу на тому, що у держави повинна має монополія на застосування сили.

"Право на силу має лише держава. Це позиція кожної розсудливої людини. І для того, щоб не розтягувати країну на удільні князівства, створюючи незрозумілі військові підрозділи, у 2017 було прийнято рішення: створити в структурі Національної поліції відділення воєнізованої охорони. Передусім, у цьому відділенні працевлаштовуються ветерани АТО", - розповів він.

Лідер Соцпартії також висловив переконання, що Одеське підрозділ воєнізованої охорони буде з честю виконувати покладені на нього завдання.

"Я був на цьому самому місці у 2016 році, коли ми запускали в Одесі нову патрульну поліцію. Сьогодні ми даємо старт ще одному проекту. Аналогічні підрозділи вже показали свою ефективність у Києві та Київській області. Упевнений, що і в Одесі відбудеться те ж саме . Ви заслужили довіру людей, воюючи на фронті, і, впевнений, що продовжите його захищати на службі в тилу ", - сказав І.Кива, звертаючись до бійців підрозділу.

У Соцпартії нагадали, що в понеділок в Одесі біля пам'ятника Дюку відбулося урочисте представлення особового складу одеського підрозділу воєнізованої охорони "Безпека життя" в складі Національної поліції України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ