Події

Трамп обговорив з Ердоганом зіткнення на кордоні сектора Газа

Американський президент Дональд Трамп і турецький лідер Реджеп Ердоган в ході телефонної розмови обговорили зіткнення на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, де загинули щонайменше 13 палестинців. Про це повідомляє агентство Anadoly з посиланням на адміністрацію Ердогана.

"Обидва лідери обговорили останні події в Сирії та Іраку, в тому числі спільну боротьбу з тероризмом. Ердоган і Трамп також підтвердили свою рішучість розширювати співпрацю між двома країнами", - сказано в повідомленні.

Раніше Reuters з посиланням на дипломатів повідомляв, що Радбез ООН вирішив провести 30 березня (за східним часом США) нараду щодо ситуації в секторі Газа.

За даними The Times of Israel, 30 березня внаслідок зіткнень загинули 12 палестинців, також постраждали більше тисячі людей. У більшості травми від гумових куль або отруєння сльозогінним газом. Цього ж дня на кордоні загинув палестинський фермер, він був убитий під час обстрілу з танка, коли збирав урожай.

28 березня ізраїльська армія попередила, що розмістить на кордоні сектора Газа тисячу снайперів на час палестинської акції протесту "Марш повернення".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ