Події

Київський метрополітен проведе інвентаризацію розташованих поблизу станцій торгових об'єктів

За дорученням мера Києва Віталія Кличка і в зв'язку з останніми подіями КП "Київський метрополітен" проведе інвентаризацію всіх об'єктів комерційного, торговельного та соціально-побутового призначення, розташованих в технічних зонах метрополітену або недалеко від входів-виходів на станції на дотримання норм пожежної безпеки.

В оприлюдненому в четвер на сторінці КП "Київський метрополітен" в соцмережі Facebook повідомленні наголошується, що інвентаризація торкнеться об'єктів, розташованих "ближче, ніж за 10 м від вентиляційних кіосків і в межах 20 м від входів - виходів на станції на дотримання норм пожежної безпеки" .

У КП нагадали, що ввечері 28 березня загорівся магазин з товарами для дому біля станції "Лівобережна". Дим від пожежі швидко поширився в бік станції, через що з'явився небезпечний їдкий запах і погана видимість для пасажирів і машиністів електропоїздів. Станція повністю відновила роботу через півтори години. При цьому в "Київському метрополітені" підкреслюють, що не є балансотримачем території, де сталася пожежа.

"Зазначимо, що з 2014 року через спалах об'єктів комерційного і торгового призначення чотири рази була припинена робота деяких станцій метрополітену більш ніж на півтори години. Це призвело до збоїв графіка руху поїздів, нормальної роботи станцій і створило незручності для пасажирів. У всіх вищевказаних випадках ніхто не постраждав", - зазначили в метрополітені.

У КП також нагадали, що безпосередньо на балансовій території метро були демонтовані МАФи, які порушували правила пожежної безпеки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ