Події

У схованці з документами з Гонконгу митники Києва виявили 205 діамантів

У міжнародному експрес-відправленні документального характеру працівники митного поста "Спеціалізований" спільно з управлінням боротьби з митними правопорушеннями та міжнародної взаємодії Київської міської митниці Держфіскальної служби України виявили схованку із діамантами.

"Мішечок з прозорими каменями знаходився в навмисно вирізаному в документах отворі. Відправлення надійшло в Україну з Гонконгу. Отримати коштовності мав наш співвітчизник, житель одного з регіонів України", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ ДФС в Києві, оприлюдненому в середу вранці.

Непритаманне для документів вкладення митники помітили під час здійснення митного контролю за допомогою рентгенологічного обладнання. За результатами митного огляду співробітники митниці налічили 205 каменів прозорого кольору.

"Згідно з експрес-тестом, виявлені камені є діамантами. Їх вартість, чистоту та якість огранки встановлюватимуть вже експерти-гемологи. А поки що триває протоколювання виявленого правопорушення за ознаками порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкції статті передбачають конфіскацію виявлених предметів правопорушення і штраф у розмірі 100% їх вартості", - йдеться в інформації.

У відомстві зазначили, що в березні 2018 року це вже друга виявлена співробітниками Київської міської митниці ДФС спроба незаконно переслати коштовне каміння через митний кордон України. У першому випадку камені пересилалися в Україну в міжнародному поштовому відправленні із США.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ