Події

Південна Корея назвала дату і місце переговорів з КНДР

Сторони зустрінуться в селі Панмунджом 29 березня, розповіли в Сеулі. Там же представники Південної Кореї і КНДР перед початком Олімпіади провели перші за останні два переговори

Північна Корея прийняла пропозицію Південної Кореї провести переговори на високому рівні 29 березня, повідомляє Younhap з посиланням на заяву південнокорейського міністерства об'єднання.

В ході цього діалогу сторони, як пояснили у відомстві, сподіваються визначити дату і місце проведення міжкорейського саміту, який Сеул і Пхеньян раніше планували на кінець квітня.

Нинішня зустріч, за даними міністерства, відбудеться на лінії розмежування в демілітаризованій зоні в селі Панмунджом. Там же сторони зустрічалися в січні, перед початком Олімпіади в Пхьончхані. Ініціативу провести переговори саме там наступного четверга Сеул передав Північній Кореї 22 березня через прикордонний канал зв'язку.

"Сьогодні Північна Корея через канал прикордонного зв'язку погодилася (з пропозицією Південної Кореї)", - розповіли в міністерстві об'єднання, додавши, що, за даними Пхеньяна, північнокорейську делегацію на цій зустрічі очолить голова Комітету КНДР з мирного об'єднання Кореї Рі Сон Гвон.

Очолить делегацію Південної Кореї на цих переговорах (вона складатиметься з трьох осіб), як пояснили в міністерстві, міністр об'єднання Чо Мін Ген. Також з боку Сеула на переговорах будуть присутні представники адміністрації президента і Національної розвідувальної служби.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин планують провести переговори в кінці квітня. Такої домовленості сторонам вдалося досягти на початку березня в ході відвідування Пхеньяна південнокорейськими делегатами. Тоді ж КНДР повідомила Сеул про свою готовність почати консультації щодо нормалізації відносин з Вашингтоном. Цей візит, як зазначав тоді телеканал CNN, ознаменував рішучий відхід від тенденції 2017 року. За цей період напруженість на Корейському півострові тільки зростала через низку проведених Пхеньяном ракетних випробувань, а також ворожої риторики президента США на адресу Північної Кореї.

До цього, під час проведення в Пхьончхані зимових Олімпійських ігор в лютому, з високопоставленими чиновниками з КНДР також зустрічався президент Південної Кореї. Тоді молодша сестра північнокорейського лідера Кім Е Чен передала Муну послання від Кім Чен Ина. У ньому глава КНДР запросив свого південнокорейського колегу відвідати Пхеньян.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ