Події

Через 11 днів в Україні стартує весняна призовна кампанія - Генштаб ЗСУ

 Весняна призовна кампанія-2018, в рамках якої на строкову службу в Україні планується призвати понад 15 тис. Українців у віці 20-27 років, стартує 2 квітня, повідомляє начальник ГУ персоналу - заступник начальника Генштабу Збройних сил України Артур Артеменко.

"Всього підлягають призову у нас на сьогодні 15 тис. 190 осіб. З них в ЗСУ будуть спрямовані 8 тис. 990 осіб, в Держспецслужби транспорту - 1 тис., у Національну гвардію - 4 тис., у Держприкордонслужбу - 1 тис. 200 осіб" , - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

А.Артеменко зазначив, що призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу 2 квітня разом зі стартом кампанії, а завершать її 31 травня.

"Призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і особи, які не досягли 27-річного віку", - нагадав він.

Разом з тим, представник Генштабу ЗСУ поінформував, що з початку 2018 року на службу за контрактом вже прийнято 6,7 тис. Осіб.

Крім цього, на сьогодні сформовано оперативний резерв Збройних сил України в кількості 144 тис. резервістів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ