Події

Президент Маврикію подала у відставку через "необачне" використання кредитки

Президент острівної східно-африканської держави Маврикій Аміна Гуріб-Факім в суботу подала у відставку через звинувачення в корупції, повідомляє інформагентство Associated Press. Відставка набуде чинності 23 березня.

# #Mauritius #president #resigns #amid #financial #misconduct #claims #News #DailyNews: The president of the Indian Ocean nation of Mauritius, Africa's only female head of state, has resigned amid a financial scandal https://t.co/82yN50PHhv

— Byany Daily News (@ByanyNet) 17 марта 2018 г.

На такий крок главі держави довелося піти через звинувачення в тому, що вона використовувала в особистих цілях кредитну карту, отриману від неурядової організації з Анголи, чий власник мав бізнес-інтереси в Маврикії. При цьому в Португалії проти нього ведеться розслідування за підозрою в шахрайстві.

Гуріб-Факім визнала, що "необачно" користувалася карткою, яку, за її словами, отримала від лондонського Інституту Землі. Вона стверджує, що використовувала її для кишенькових витрат і повернула всі витрачені $ 27 тисяч. Політик заявляла, що стала жертвою брехливих звинувачень і ще на цьому тижні не збиралася залишати пост, проте потім передумала.

 Гуріб-Факім стала президентом у 2015 році, а до цього була деканом факультету природничих наук в Університеті Маврикія. Наразі вона єдина жінка серед глав африканських держав.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ