Події

Газ, яким отруїли Скрипаля, був захований у багажі його дочки перед вильотом з Москви

Упаковка з нервово-паралітичною речовиною, якою, за версією слідства, був отруєний колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль, була у багажі його дочки Юлії, з яким вона прибула у Солсбері з Москви, повідомила газета Telegraph із посиланням на власні джерела в спецслужбах.

За даними джерел, слідство опрацьовує версію, що отрутою були просякнуті предмети одягу, щось із косметики або привезені Юлією подарунки, які передбачалося розпакувати в будинку С.Скрипаля.

Видання робить висновок, що таким чином, "міс Скрипаль була навмисно націлена на батька".

Як повідомлялося, С.Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені поруч з одним з торгових центрів у Солсбері в непритомному стані. Вони поміщені в лікарню і перебувають у комі.

За результатами розслідування, вони були отруєні речовиною нервово-паралітичної дії. Провину за отруєння британський прем'єр Тереза Мей поклала на Росію та оголосила про заходи, яких буде вжито проти РФ.

С.Скрипаль, який раніше працював на британські розвідслужби, був заарештований в Росії, проте в 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ