Події

Останні чотири роки НБУ був справді незалежним - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що за останні чотири роки Національний банк (НБУ) був справді незалежним.

"Ці чотири роки, майже чотири роки, можливо, вперше в нашій історії Нацбанк був справді незалежним. Ніхто з політиків - ні парламент, ні уряд, ні президент, - жодного разу "вказівним перстом" не віддавав команди чи видавати рефінансування, чи прибирати банк, чи залишати банк, чи встановлювати ставку, чи робити якісь кроки щодо Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - сказав П.Порошенко під час представлення нового глави Національного банку в Києві в четвер.

Президент наголосив, що незалежність - це найважливіше для будь-якого регулятора. З огляду на це він висловив вдячність керівництву НБУ за професіоналізм і відповідальність.

Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада підтримала подання президента України про призначення главою Національного банку України (НБУ) Якова Смолія. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення про призначення Я.Смолія підтримали 247 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Я.Смолій дотепер обіймав посаду першого заступника глави НБУ, з 11 травня 2017 року виконував обов'язки керівника центробанку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ