Події

Держкомтелерадіо скасувало заборону на ввезення в Україну книжки Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век"

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) скасував заборону на ввезення в країну книжки російського біблеїста Андрія Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век".

"Експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України, переглянула своє рішення стосовно книги А.Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век" (видавець - "РИПОЛ класик")", - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

Зазначено, що під час повторного розгляду експерти визнали, що цитати з книжки щодо пропаганди держави-агресора належать адептам "російського світу", з якими автор вступає в полеміку і позицію яких критикує.

На підставі рішення експертної ради наказом Держкомтелерадіо скасовано попереднє рішення і дозволено ТОВ "Якабу Трейд" ввезти на територію України цю книжку в кількості 10 тис. примірників.

Нині в переліку перебуває 45 заборонених видань.

Як повідомлялося, 2 березня Держкомтелерадіо заборонило ввезення в Україну книжки Михайла Задорнова і ще трьох російських видань, серед яких і книжка А.Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ