Події

Савченко вважає, що справи Майдану не будуть розкриті через перешкоджання з боку представників влади

Народний депутат України (позафракційний) Надія Савченко вважає, що кримінальні провадження щодо розстрілів на Майдані не будуть розкриті, цьому перешкоджають високопосадовці, зокрема й у Верховній Раді.

"Розстріли на Майдані і те, що п'ятий рік поспіль люди очікують розслідувань, ніколи не будуть розслідувані", - сказала Н.Савченко журналістам у четвер в Києві перед допитом у СБУ.

На її переконання, начальнику департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергію Горбатюку не дають працювати, "в'яжуть по руках і ногах".

"Особисто я давала йому свідчення про те, що Луценко з трибуни закликав до того, щоб повалити владу, і обіцяв людям, що буде на Майдані зброя", - розповіла вона.

За словами депутата, в своїх свідченнях у майданівських справах вона повідомила, що "під'їжджав синій мікроавтобус, з нього виходили люди зі зброєю,... ці люди є в парламенті".

"Я бачила, як Парубій (нинішній голова Верховної Ради Андрій Парубій - ІФ) заводив снайперів у готель "Україна"... Ті люди, які віддавали накази, які скоювали злочини і несуть відповідальність, завжди намагатимуться шукати крайніх", - вважає вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ