Події

Корпорація "Богдан" почала випуск для ЗСУ нового спеціалізованого автомобіля "Богдан 2351"

Корпорація "Богдан" почала виробництво в інтересах армії нового спеціалізованого автомобіля "Богдан 2351", повідомила прес-служба корпорації.

Згідно з повідомленням на сайті корпорації, нова спецавтотехніка призначена для перевезення особового складу Збройних сил, транспортування майна і невеликих вантажів усіма видами доріг і місцевості, а також для проведення спеціальних операцій, зокрема, патрулювання та супроводження транспортних засобів при виконанні спеціальних завдань.

Як уточнює прес-служба, новий "Богдан 2351" пройшов відомчі випробування Міністерства оборони та рекомендований до проведення підконтрольної експлуатації відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів від 25 лютого 2015 року №345 ( "Про порядок поставок ОВТ та спецтехніки в особливий період, в умовах надзвичайного стану і проведення АТО"- ІФ).

Згідно з повідомленням, розробка і виробництво військової автотехніки для ЗСУ та силових структур забезпечується в рамках ініціативної програми корпорації з підвищення обороноздатності та доукомплектування автопарку армії, є стратегічним напрямком діяльності корпорації. "Тепер наша лінійка військової техніки поповнилася ще одним зразком, затребуваним в Збройних силах", - наголошується в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, переозброєння автопарку ЗСУ, який фактично не обновлявся в колишні роки сучасною технікою вітчизняного виробництва, забезпечує, в тому числі, незалежність від запчастин і матеріалів російського виробництва і є одним з кроків щодо переходу ЗСУ на стандарти НАТО.

"Богдан 2351" виконаний на базі шасі повнопривідного автомобіля Great Wall Winglе 5 doublecab, оснащений дизельним двигуном з турбонадувом моделі GW4D20 потужністю 105 кВт екологічного класу Євро IV. Кузов типу фургон складається з суцільнометалевої подвійної кабіни для розміщення п'яти чоловік, а також вантажного відсіку з тентовою надбудовою, відзначається в повідомленні.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах, потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку, потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік. У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, включаючи санітарну, автотехніку для військових замовників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ