Події

Україна освоїла виробництво артилерійських снарядів великого калібру

 У Державній акціонерній холдинговій компанії "Артем" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром") успішно провели вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва, заявив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін, коментуючи результати випробувань.

"Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів", - наводить слова гендиректора прес-служба "Укроборонпрому" в середу вдень.

За його словами, новий осколково-фугасний снаряд призначений для знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також - руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт".

П.Букін зазначив, що у виробництві снаряда, окрім ДАХК "Артем", задіяні інші підприємства "Укроборнпрому", відповідальні за створення ініціюючих засобів, вибухової речовини та пороху.

"Кооперація підприємств концерну дозволила в найкоротші терміни освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це - важливий крок, який підвищує боєздатність українського війська", - зазначив гендиректор "Укроборонпрому".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ