Події

Кандидат на пост директора ЦРУ Хаспел повинна пообіцяти протистояти практиці тортур арештантів

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що Джина Хаспел для схвалення Конгресу на призначення її на посаду директора ЦРУ повинна пообіцяти "беззастережно" протистояти практиці тортур осіб, які перебувають під арештом.

"Тортури осіб, які утримуються під вартою в американських в'язницях протягом останнього десятиліття, стали однією з найпохмуріших глав в американській історії", - сказав Дж.Маккейн журналістам у вівторок.

За його словами, в ході процедури затвердження на пост директора ЦРУ в Конгресі, Дж.Хаспел повинна прояснити характер і ступінь своєї участі в програмі допитів ЦРУ.

Раніше у вівторок президент США Дональд Трамп зняв з посади держсекретаря США Рекса Тіллерсона і запропонував на цю посаду кандидатуру чинного директора ЦРУ Майка Помпео. У той же час місце М.Помпео на чолі Центрального розвідувального управління повинна зайняти його заступник Дж.Хаспел.

Дж.Хаспел, довгий час працює в секретних службах ЦРУ, очолювала програму ЦРУ "чорний ящик", що включала допит підозрюваних в Таїланді після теракту 11 вересня 2001 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ