Події

На Житомирщині правоохоронці вилучили 40 кг бурштину

У Житомирській області правоохоронці вилучили 40 кг бурштину у двох жителів приватного домоволодіння на території Олевського району, повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"12 березня 2018 року у межах кримінального провадження Коростенською місцевою прокуратурою спільно із працівниками Управління захисту економіки в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області проведено санкціоновані обшуки в м. Олевськ", - написав А.Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

Зазначено, що правоохоронці під час досудового розслідування встановили місця скуповування та незаконного зберігання видобутого коштовного каміння. Прокуратура за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України, відкрила кримінальне провадження за фактом організації незаконного видобутку бурштину на території Олевського району.

"Правоохоронці виявили в господарських приміщеннях приватних будинків двох олевчан понад 40 кг незаконно видобутого бурштину", - зазначає речник генпрокуратури.

Нині, наголошує А.Лисенко, виявлене коштовне каміння вилучили, вирішується питання щодо подання клопотання до суду і накладення арешту на бурштин. Поліція продовжує досудове розслідування, тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюють причетність до зазначеного злочину інших осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ