Події

Літаки ВПС США і Великої Британії провели чергову розвідку біля західних кордонів РФ

Розвідувальні літаки ВПС США і Великої Британії в п'ятницю здійснили багатогодинні польоти поблизу кордонів Калінінградської та Ленінградської областей, свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, стратегічний розвідувальний літак RC-135W з бортовим номером 62-4134 і позивним BUTCH47, що піднявся з авіабази Мілденхолл у Великій Британії, тривалий час літав поблизу сухопутного кордону Калінінградської області, перебуваючи в повітряному просторі Польщі, а також близько морських кордонів області на Балтиці .

Тим часом літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління британських Королівських ВПС E-3A Sentry AWACS з бортовим номером ZH106 і позивним NATO35 здійснював політ поблизу кордонів Ленінградської області. Ставши в коло, він курсував у небі над північним сходом Естонії.

Згідно моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, останнім часом розвідувальні літаки США та інших країн НАТО різко збільшили кількість польотів довкола російських рубежів. Практично щодня американські розвідники здійснюють польоти поблизу російських кордонів на Балтиці і Чорному морі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ