Події

НАЗК направило до суду протокол щодо нардепа Мельничука

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата України Сергія Мельничука

Як повідомляється в суботу на сайті НАЗК, відповідне рішення ухвалено на засіданні Нацагентства. Адмінпротокол складено за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).

Згідно з повідомленням, НАЗК встановило, що перебуваючи в статусі народного депутата України, С.Мельничук входить до складу правління, виконавчого органу (є засновником, керівником і підписантом) товариства з обмеженою відповідальністю "МБР-Трейд", яке має на меті одержання прибутку.

"У цьому випадку факт порушення встановлених законом обмежень щодо сумісництва діяльності народного депутата України з іншими видами діяльності, а саме обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку", - зазначено в повідомленні НАЗК.

Нагадується, що ч.2 ст. 172-КУпАП передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ