Події

Пекін виступив проти санкцій США відносно громадян і компаній Китаю

Пекін виступає проти введення США односторонніх санкцій проти китайських організацій або фізичних осіб. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю з посиланням на заяву офіційного представника міністерства Гена Шуана.

США вводить обмеження проти китайських судноплавних і енергетичних компаній, які співпрацюють з КНДР, нагадали в зовнішньополітичному відомстві.

"Китай виступає рішуче проти введення США односторонніх санкцій і "довгострокової юрисдикції" відповідно до свого внутрішнього законодавства проти китайських підприємств або фізичних осіб", - заявив Шуан.

Пекін закликає американську сторону "негайно припинити подібні правопорушення, щоб не підривати двостороннє співробітництво у відповідній області".

Китайський уряд виконує резолюції Ради Безпеки ОНН щодо КНДР, а також свої міжнародні зобов'язання, і не дозволяє жодній фізичній особі КНР або компанії брати участь в діяльності, яка порушує ці резолюції. Якщо будь-яке порушення резолюцій РБ ООН і законів Китаю буде виявлено, китайська сторона проведе серйозне розслідування відповідно до законів і правил країни, заявив представник МЗС.

Напередодні Reuters з посиланням на джерела повідомив, що влада США планує посилити контроль над судами, які йдуть в порти Північної Кореї в рамках оголошених санкцій. За словами співрозмовників агентства, можливе посилення контролю над судноплавством може торкнутися регіональних партнерів США - Японії, Південної Кореї, Сінгапуру і Австралії. Можуть бути перехоплені і оглянуті суда, які перевозять заборонені вантажі всупереч санкціям. До операції можуть бути залучені додаткові сили ВМС і ВМФ США.

Про те, що США наклали санкції проти 27 транспортних і судноплавних компаній, 28 судів і однієї фізичної особи в межах протидії ядерній і балістичній програми КНДР, стало відомо 23 лютого. Незадовго до цього джерело Reuters в Білому домі повідомляло, що це буде "найбільший пакет санкцій проти північнокорейського режиму".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ