Події

Через аварію на тепломагістралі без тепла залишилися понад 400 житлових будинків у центрі Харкова

У четвер вранці в Харкові в районі Шатилівка на тепловій магістралі сталася аварія, через яку без тепла і гарячої води залишилися житлові будинки, дитячі садки, школи та медичні заклади.

Як повідомляє прес-служба Харківської міської ради з посиланням на КП "Харківські теплові мережі", порив стався на тепломагістралі, яка йде від ТЕЦ-5. "Наразі на місці аварії працюють кілька бригад. Зараз комунальники відкачують воду, після чого буде проведено розтин траси і ліквідація дефекту. Як зазначили на підприємстві, згідно з нормами, після розкопування тепломагістралі для усунення неполадки потрібно від 8 до 12 годин", - йдеться в повідомленні.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, воду досі відкачати не вдалося. "Добре, якщо до шостої вечора її зможуть відкачати, тому коли буде відновлено теплопостачання та гарячий водогін, поки що сказати складно", - сказав співрозмовник агентства.

За інформацією прес-служби міськради, наразі тепло і гаряча вода в Київському районі опалення відсутнє в 266 житлових будинках, 5 школах, 4 дитсадках і 16 медичних закладах; без гарячої води залишаються 41 житловий будинок, 3 дитсадки і 3 лікарні. У Шевченківському районі без теплопостачання - 89 житлових будинків, дитсадок, школа і 3 лікувальних заклади; без гарячої води - 43 будинки, школа, дитсадок і 3 медзаклади.

Станом на 16:20 в Харкові 5 градусів морозу, вночі, за прогнозами синоптиків, температура опуститься нижче 10 градусів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ