Події

У МЗС вимагають від Росії припинити політично вмотивоване переслідування кримських татар

У Міністерстві закордонних справ України висловили протест через розгляд у Північнокавказькому суді справи проти шести представників кримськотатарського народу, повідомили в прес-службі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням розгляду в Північнокавказькому окружному військовому суді сфабрикованої проти громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеіна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова справи", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві закликали світову спільноту засудити антигуманну і протиправну діяльність судових органів РФ і посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою звільнення незаконно утримуваних в Росії і на території тимчасово окупованій Автономної республіки Крим громадян України.

"Влаштований російською стороною судовий фарс є черговим прикладом застосування країною-окупантом репресій проти кримськотатарського народу під приводом "боротьби з тероризмом", - заявили в МЗС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ