Події

Трамп пов'язав провал ФБР при стрільбі у Флориді з "російською справою"

ФБР не змогло запобігти стрілянині в школі у Флориді, жертвами якої стали 17 осіб, через те, що витрачає занадто багато часу на розслідування "російського втручання" у вибори, вважає президент Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп вважає, що ФБР витрачає занадто багато уваги на розслідування зв'язків його команди з Росією під час виборів 2016 року, через що пропускає всі сигнали про атаки, зокрема, про стрілянину в середній школі у Флориді, де були вбиті 17 людей. Про це він написав у своєму Twitter.

"Дуже сумно, що ФБР втратило всі численні сигнали, які посилав стрілок зі школи у Флориді. Це не прийнятно. Вони (співробітники ФБР) витрачають занадто багато часу на те, щоб довести змову Росії зі штабом Трампа - немає ніякої змови. Поверніться до основ і змусьте нас пишатися!", - зазначив глава держави у своєму мікроблозі.

Very sad that the FBI missed all of the many signals sent out by the Florida school shooter. This is not acceptable. They are spending too much time trying to prove Russian collusion with the Trump campaign - there is no collusion. Get back to the basics and make us all proud!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 февраля 2018 г.

Йдеться про атаку, яка сталася в минулу середу, 15 лютого, в місті Паркленд на півдні американського штату Флорида. 19-річний Ніколас Круз проник в будівлю середньої школи Marjory Stoneman Douglas, звідки його відрахували за порушення дисципліни, де привів в дію пожежну сигналізацію і, спровокувавши тим самим паніку, відкрив стрілянину. Він був озброєний напівавтоматичною гвинтівкою AR-15, в запасі у молодої людини було також багато магазинів з патронами.

Жертвами атаки стали 17 осіб, серед загиблих були як учні, так і викладачі. Самого стрілка затримали, пізніше він визнав свою провину, і йому винесли офіційне звинувачення. Через кілька днів ФБР визнало "свою поразку" через те, що вони не вживали необхідних дій щодо стрілка, хоча до атаки правоохоронцям надходили повідомлення з підозрами щодо молодої людини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ