Події

Янукович утік із країни, замість того, щоб підписати угоду з опозицією та закон про відновлення Конституції-2004 - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, в. о. президента України з 23 лютого по 7 червня 2014 року Олександр Турчинов вважає, що саме екс-президент України Віктор Янукович не захотів підписувати угоду про врегулювання політичної кризи в Україні 21 лютого 2014 року та закон про відновлення дії Конституції 2004 року.

"Перший пункт цієї угоди полягав у відновленні Конституції України 2004 року, 21 лютого парламент проголосував відновлення Конституції 2004 роки, яку незаконно скасував Янукович, узурпувавши владу. І Янукович мав підписати це рішення, але замість цього втік із Києва і намагався втекти з країни, розуміючи, що йому доведеться відповідати за свої злочини", - сказав він під час надання свідчень у суді у справі про держзраду екс-президента В.Януковича в четвер.

О.Турчинов переконаний, що ця угода була "нефункціональною" і "приреченою". "І першим, хто її поховав, був Янукович", - зазначив він.

Секретар РНБО також вважає, що 22 лютого 2014 року В.Янукович мав бути не в Харкові, а на роботі і підписувати, зокрема, ухвалений закон про відновлення дії Конституції 2004 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ