Події

Саакашвілі отримав в Амстердамі посвідчення особи, що дає право на проживання в ЄС, але все одно хоче повернути українське громадянство

 Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі в середу отримав в Амстердамі (Нідерланди) посвідчення особи, що дає право на проживання і роботу в Євросоюзі, але він має намір повернути українське громадянство.

"Сьогодні в Амстердамі, вперше за останній час, у мене з'явився справжній документ, що засвідчує мою особу. Відразу після прибуття до Нідерландів мені вручили посвідчення особи, що дає право на проживання і роботу в Євросоюзі, вся процедура тривала лише кілька хвилин", - написав він на сторінці у Facebook у середу.

При цьому М.Саакашвілі наголосив: "Я як ніколи рішуче налаштований повернути своє українське громадянство".

Політик виклав свою фотографію з посвідченням. На фото видно, що М.Саакашвілі перебуває в трамваї.

Як повідомлялося, в середу стало відомо, що М.Саакашвілі прибув до Нідерландів. Напередодні він перебував у Варшаві, де розповів про свої плани, зокрема про намір найближчими днями зустрітись із сім'єю в Нідерландах. "Далі я рухатимуся всією Європою і займатимуся політичною діяльністю", - додав він.

У липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США. У вересні політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, які фактично прорвали кордон. 12 лютого 2018 року М.Саакашвілі затримали в Києві й повернули до Польщі за процедурою реадмісії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ