Події

Саакашвілі везуть до Борисполя

 Екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі вже в понеділок можуть видворити з України до Європи, у зв'язку з чим його соратники направляються до Міжнародного аеропорту "Бориспіль", звідки о 17.25 має вилетіти рейс "Київ - Варшава", повідомила соратниця політика Ліза Богуцька.

"Попередньо їдемо до аеропорту "Бориспіль". Рейс на Варшаву о 17.25. Схоже, що Мішу хочуть вивезти цим рейсом. Одночасно треба контролювати західний напрямок. Будемо блокувати дороги. Загальна мобілізація", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У цьому ключі вона додала, що оскільки соратники М.Саакашвілі мають інформацію про те, що політика везуть lj аеропортe "Бориспіль", вони "блокуватимуть аеропорт".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко, соратники М.Саакашвілі не мають інформації про те, хто затримав і куди його відвезли, але вирушили до аеропортів, звідки, імовірно, його можуть видворити з України.

"Ми розуміємо, що його могли повезти або в аеропорт, або можуть відвезти автомобільним транспортом на західний кордон", - сказав нардеп.

Він висловив переконання, що нинішній статус М.Саакашвілі не дозволяє його екстрадувати".

"Ми вимагаємо і пропонуємо всім вимагати ... від (генпрокурора України Юрія - ІФ) Луценка, (глави СБУ Василя - ІФ) Грицака, Держприкордонслужби, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ... (повідомити - ІФ) хто викрав, куди відвезли, на яких підставах ", - сказав він.

Водночас, як повідомив у соцмережі Facebook член політради партії "Рух нових сил" Іван Слободянюк, частина соратників М.Саакашвілі наразі виїхала до другого київського аеропорту Жуляни.

Пізніше прес-аташе М.Саакашвілі Дарина Чиж повідомила, що політика везуть до Борисполя. "Шановні журналісти! Михайла Саакашвілі везуть до Борисполя", - написала вона на сторінці у Facebook.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ