Події

У США за $ 36 тис. продали клаптик тканини з місця аварії "Гінденбурга"

У США на аукціоні за $ 36 тис. продано шматок тканини, знайдений на місці катастрофи дирижабля "Гінденбург" в 1937 році, повідомляє Associated Press. За версією організаторів аукціону, це може бути фрагмент нацистського прапора з повітряного судна.

Шматок тканини був знайдений відразу після краху, після чого довго зберігався в сім'ї. На відміну від обшивки дирижабля, яка була сірого кольору, цей шматок бавовняної тканини - червоний. Організатори аукціону стверджують, що він міг бути частиною нацистського прапора, який був вивішений на хвості дирижабля. Розмір шматка тканини становить 12,7 на 15,9 см. Стартова ціна лота була призначена в $ 5 тис.

Крах дирижабля "Гінденбург", який на момент створення був найбільшим жорстким дирижаблем у світі, сталася 6 травня 1937 року. Дирижабль прибув в США з Німеччини після трансатлантичного перельоту. При спробі посадки в штаті Нью-Джерсі дирижабль, наповнений пальним воднем, загорівся і впав на землю. Внаслідок аварії загинули 36 осіб. Загибель повітряного судна під час урочистої церемонії зустрічі була відображена на фото і відео і отримала широкий світовий резонанс. Крах "Гінденбурга" вважається важливим етапом для повітроплавання, після якого почалася поступова відмова від використання дирижаблів для перевезення пасажирів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ