Події

Кличко має намір за три роки побудувати в Києві дві нові станції метро

Київська влада планує протягом трьох років ввести в експлуатацію дві нові станції столичного метрополітену - "Проспект Правди" і "Мостицька", заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Протягом трьох років ми плануємо побудувати і ввести в експлуатацію дві нові станції метро на Виноградар", - сказав В.Кличко на сесії Київської міської ради, підбиваючи підсумки роботи міської влади за минулий рік і окреслюючи плани на 2018, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) в четвер.

За словами мера Києва, серед основних завдань - також добудова Подільсько-Воскресенського моста, який є важливою частиною проекту з будівництва метро на Троєщину.

Крім цього, в столиці розпочнеться реалізація проекту з будівництва пішохідного моста, який з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку і Арку дружби народів.

Також в 2018 році передбачена реконструкція Шулявського шляхопроводу і оновлення рухомого складу громадського транспорту.

За словами В.Кличка, завдяки збільшенню дохідної частини міського бюджету в 2018 році до 49,1 млрд грн, в кошторисі столиці заплановані суттєві витрати на медицину, освіту та соціальний захист.

Мер зазначив, що в міському бюджеті передбачено 500 млн грн на фінансування спорту, зокрема, на реконструкцію спортивних комплексів і стадіонів, плануються розвивати велосипедну інфраструктуру столиці.

Також, за його словами, Київ готується провести фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться в кінці травня.

"До цієї події в столиці буде облаштовано 60 нових футбольних майданчиків, переважно в школах. 50% коштів на це виділяє Мінрегіонбуд, а половину - місто", - зазначив В.Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ