Події

САП може забрати справи у НАБУ в разі продовження витоку інформації, але поки що не має наміру це робити - Холодницький

 Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наразі не має наміру забирати у Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) кримінальні провадження після публікації інтерв'ю агента НАБУ, хоча не виключає такого варіанту.

"Необхідно в черговий раз розставити всі крапки над "i". Немає ніякого "агента НАБУ". Це інтерв'ю, яке було - було ганебним. Воно не додає жодного плюса правоохоронним органам. Тому що та інформація, яка там була озвучена ... Я досі чекаю і сподіваюся, що Артем Сергійович скоро надасть мені результати службової перевірки за цими всіма фактами", - сказав Н.Холодницький на прес-конференції в Києві в четвер, коментуючи публікацію в пресі інтерв'ю агента НАБУ.

При цьому він додав: "Але забрати справи? Прокурор має право визначити підслідність і залучати інші підрозділи... Якщо дійсно буде ситуація із витоком інформації, якої вже відверто було занадто багато, то я не виключаю такого розвитку подій. Але ще раз наголошую: наразі це не розглядається (ймовірність забрати кримінальні провадження у НАБУ і передати для розслідування іншим органам - ІФ)".

Як повідомлялося, так званий агент НАБУ Євген Шевченко дав інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.НЕТ", в якому розповів, зокрема, і про роботу агентури НАБУ з найближчим оточенням президента України Петра Порошенка.

У Національному антикорупційному бюро України розпочали службову перевірку щодо свого позаштатного співробітника, а Н.Холодницький назвав такі дії співробітників НАБУ неприпустимими.

"Ми глибоко занепокоєні черговим таким витоком інформації. Це ще раз підтверджує, що в НАБУ є системні проблеми з таємницею слідства. Якщо так будуть діяти надалі, то Антикорупційна прокуратура не матиме іншого виходу, як забрати всі справи з НАБУ, залучати інші правоохоронні органи і доводити їх до кінця", - пригрозив керівник САП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ