Події

Безпрецедентний успіх комунальних театрів: понад 80 прем'єр і 700 тис. глядачів у 2017 році

Значну популярність у жителів та гостей столиці протягом 2017 року набули комунальні театри, повідомила прес-служба Київської міськадміністрації.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати заслухали звіт про виконання Комплексної міської цільової програми "Столична культура" за 2017 рік", - поінформували у відомстві.

Відзначається також, що протягом 2017 відбувся всеукраїнський фестиваль писанок на Софійській площі, на якому публіці представили 585 писанок-мальованок, а також міжнародний фестиваль "Anne de Kiev Fest".

Окрім того, у відомстві повідомили про шість концертних установ, які здійснили понад 400 концертів і 14 флешмобів.

"У нас збільшилася мережа театральних закладів, завдяки створенню нового театру "Київ модерн-балет". Ще два театральних заклади отримали статус академічного. В минулому році муніципальні театри, а у нас поки їх 20 випустили більше 80 прем'єр. Загальна ж кількість вистав - більше 5 тис. А ще ми отримали в минулому безпрецедентну кількість глядачів - понад 700 тис. осіб", - повідомила директор Департаменту культури виконавчого органу Київради (КМДА) Діана Попова.

Також серед проведених в 2017 р кінофестивалів в представленому звіті відзначили "Відкриту ніч", Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", Міжнародний фестиваль фільмів, телевізійних і радіопрограм для дітей та юнацтва "Золоте курча", "Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "КРОК".

"Дійсно, дуже багато роботи було зроблено за минулий рік. Багатьма цікавими, іноді новаторськими, проектами порадували киян і гостей столиці комунальні музеї, театри, художні навчальні заклади, бібліотеки. Було підтримано та реалізовано нові проекти: конференцію Міжнародної Асоціації "Опера Європи", театральний конгрес "Театр крокує по Європі", фестиваль "MotoOpenFest", перший Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "PuppetUp", Київ-етно-мюзик-фест "Віртуози фолку". Ми очікуємо, що 2018 для столичної культури буде не менш насиченим і продуктивним. Дуже радує показник освоєння коштів з міської цільової програми, радує перевиконання показників заходів програми нашими театрами і кінотеатрами. А ще 2017 був безпрецедентним, оскільки ми отримали шанс приймати Євробачення. І культурні заходи, які супроводжували пісенний конкурс, теж дали можливість добре реалізувати міську цільову програму", - резюмувала голова постійної комісії з питань культури Вікторія Муха.

У відомстві підкреслили, що 2017 став важливим в роботі публічних бібліотек столиці. Зокрема, почали реалізацію пілотного проекту "Сучасний бібліотечний простір" (щодо створення бібліохабів), під час якого планується створити всі необхідні умови для людей з особливими потребами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ