Події

Javelin будуть в Україні цього року, - Полторак

 Міністр оборони України Степан Полторак переконаний в отриманні від США протитанкових комплексів Javelin уже цього року.

"Я хотів би сказати точно: ми отримаємо "Джевеліни" своєчасно... Цього року точно", - сказав С.Полторак в ефірі телеканалу "112. Україна" в середу.

Як повідомлялося, 25 грудня 2017 року телеканал ABC News із посиланням на кілька джерел у Держдепартаменті США повідомляв про намір американського президента Дональда Трампа схвалити план постачань протитанкових ракет в Україну. За інформацією джерел, ідеться про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $47 млн.

17 січня начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що підготовка до експлуатації ПТРК Javelin уже триває, а їх постачання і прийом на озброєння української армії очікуються в першому півріччі поточного року, додавши, що партнери називають "різні терміни - від двох до п'яти-шести місяців".

29 січня 2018 року спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив, що Україна та США спільно працюють над переданням Збройним Силам України ПТРК Javelin, але для цього потрібен час.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ